HACCP
Elke brouwerij dient zich te houden eisen van de HACCP.
Per 1 oktober 2014 is de Hygiënecode Bierbrouwerijen 2014 goedgekeurd.
In de huidige hygiënecode staat geheel beschreven hoe u op een verantwoorde manier om moet gaan met de productie van bier, deze code geldt ook voor de brouwerijhuurders.
Naar aanleiding van dit plan zult u voor uw brouwerij een bedrijfsvoorwaarde plan (BVP) moeten maken.
Daarbij kan ik u helpen om het voor u uit te werken en te implementeren in uw bedrijf.
Naar aanleiding van deze kadercode kan ik voor u een basis voorwaarden programma (BVP) uitwerken.
In het BVP worden de eisen vanuit de norm voor u beschreven.
Onder andere:
Indien u geïnteresseerd bent, kan ik u in een informeel gesprek en na een rondgang door uw brouwerij met u bespreken hoe ik voor u de BVP zal implementeren in uw brouwerij.
Zodat u bij een eventuele controle van de N.V.W.A. kunt laten zien dat u de HACCP beheerst.
Certificering
De Retailbedrijven vragen steeds meer aan de brouwerijen dat ze een voedselveiligheidscertificering willen zien.
Je had daar een HACCP-certificering voor, maar HACCP certificeringen worden niet meer uitgegeven.
Door samen te werken met DNV-GL is er een nieuwe is er een nieuwe certificering gemaakt namelijk een Managementsysteem Verklaring. Die is speciaal ontwikkeld voor brouwerijen die volledig hygiëne code hebben geïmplementeerd hebben.
Als u de Hygiëne code voorledig heeft geïmplementeerd in uw brouwerij is het mogelijk en u werkt er minimaal 3 maanden mee kunt u een certificering aanvragen.
Voor meer informatie