HACCP

 

HACCP

Elke brouwerij dient zich te houden eisen van de HACCP.

Per 1 oktober 2014 is de Hygiënecode Bierbrouwerijen 2014 goedgekeurd.
In de huidige hygiënecode  staat geheel beschreven hoe u op een verantwoorde manier om moet gaan met de productie van bier, deze code geldt ook voor de brouwerijhuurders.

Naar aanleiding van dit plan zult u voor uw brouwerij een bedrijfsvoorwaarde plan (BVP) moeten maken.
Daarbij kan ik u helpen om het voor u uit te werken en te implementeren in uw bedrijf.
Naar aanleiding van deze kadercode kan ik voor u een basis voorwaarden programma (BVP) uitwerken.
In het BVP worden de eisen vanuit de norm voor u beschreven.

Onder andere:

  • Managementsysteem.
  • HACCP
  • Procedures
  • Het uitwerken van een reinigingsplan met het bijbehorende logboek voor de documentatie en registratie.
  • Ook het onderhoudsplan en de persoonlijke hygiëne zal ik voor u uitwerken.
  • Track en tracé systeem
  • Daarnaast kan ik bij u de volgende trainingen geven voor u en uw personeel en vrijwilligers.
  • Bewustwording en verantwoordelijkheden
  • Instructie en toezicht
  • Hygiëne regels
  • Opfris trainingen.
  • Het uitwerken van de plaagdierenbestrijding met de daar toe behorende registratieformulieren.
  • De procedure beschrijven voor uw ingang controle en de nodige registratieformulieren.
  • Het uitwerken van de procedure en de registratie voor de track en trace.

Indien u geïnteresseerd bent, kan ik u in een informeel gesprek en na een rondgang door uw brouwerij met u bespreken hoe ik voor u de BVP zal implementeren in uw brouwerij.

Zodat u bij een eventuele controle van de N.V.W.A. kunt laten zien dat u de HACCP  beheerst.

 Certificering

De Retailbedrijven vragen steeds meer aan de brouwerijen dat ze een voedselveiligheidscertificering willen zien.
Je had daar een HACCP-certificering voor, maar HACCP certificeringen worden niet meer uitgegeven.
Door samen te werken met DNV-GL is er een nieuwe is er een nieuwe certificering gemaakt namelijk een Managementsysteem Verklaring. Die is speciaal ontwikkeld voor brouwerijen die volledig hygiëne code  hebben geïmplementeerd hebben. 

Als u de Hygiëne code voorledig heeft geïmplementeerd in uw brouwerij is het mogelijk  en u werkt er minimaal 3 maanden mee kunt u een certificering aanvragen.

Voor meer informatie

Managementsysteem Verklaring