Stibon Nieuwsbrief september 2014

 
stibon logo Nieuwsbrief
8 september 2014

Record aantal deelnemers bij StiBON bier- opleidingen

Komende maandag 8 september begint ook bij bieropleider StiBON het nieuwe ‘lesseizoen’. Met maar liefst twee opleidingen in Amsterdam   en een nieuwe opleiding in Zwolle naast de bestaande opleidingen in   Breda en Gulpen, zal een record aantal deelnemers zich verdiepen in de achtergronden van de meest populaire drank van Nederland. De opleidingen in Amsterdam en Breda zijn volledig volgeboekt. In Zwolle en Gulpen (start november) zijn nog wel enkele plaatsen beschikbaar.

Tijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier en spijs combinaties. De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben. StiBON voorziet in een algemene lesprogramma, onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

stibon nieuwsbrief afbeelding 2
Ruim 50 nieuwe bierambassadeursAfgelopen maandag 1 september ontvingen ruim vijftig kersverse bierambassadeurs hun diploma niveau en daarmee het felbegeerde koperen StiBON speldje. Inmiddels hebben meer dan tweehonderd dertig mensen de opleiding succesvol afgerond. Op dezelfde dag ontvingen elf bierambassadeurs het zilveren speldje dat hoort bij de StiBONopleiding niveau 2.


stibon nieuwsbrief afbeelding 1

Bierambassadeurs verdiepen zich in hopteeltRuim dertig enthousiaste bieram- bassadeurs brachten afgelopen zaterdag een bezoek aan de Gulpener hoptuinen in het Limburgse Reijmer- stok. Vol vuur legde brouwmeester Jan Willem den Hartog de   fijne kneepjes van de hopteelt in Nederland uit. De hoptuinen in Reijmerstok zijn de grootste commerciële hopaanplant in Nederland. Exclusief voor Gulpener worden hier Merkur en biologische Hallertauer Tradition geteelt. In de toekomst zal StiBON vaker excursies organiseren voor mensen die de opleiding op niveau 1 afgerond hebben.

Nieuwe diplom biersommeliers in aantocht

Halverwege deze maand zullen 17 bierambassadeurs het volledige opleidingsprogramma   afronden met een korte kopstudie International Diplom Biersommelier in Oostenrijk. Deze opleiding organiseert StiBON in samenwerking met het vermaarde opleidingsinstituut Doemens in München en het Bierkulturhaus in Obertrum. Als iedereen slaagt zal het aantal officieel erkende biersommeliers in Nederland in een klap vrijwel verdubbelen. Deelname aan de kopstudie   is alleen mogelijk na een succesvol afgeronde StiBON opleiding op niveau 2.

StiBON geeft masterclasses op BBB MaastrichtHorecavakbeurs BBB bestaat zestig jaar. Tijdens deze jubileumeditie zal StiBON aanwezig zijn op het speciaalbierplein met een interessant programma aan masterclasses en proeverijen. België   en Nederland staan op de jarige BBB horecavakbeurs centraal.